SEO en SEA

Wanneer men het over marketing heeft, worden de woorden SEO en SEA vaak gebruikt. Maar wat betekenen deze woorden precies? Als ondernemer zal je deze woorden ongetwijfeld tegenkomen, en het is van cruciaal belang dat je begrijpt wat ze inhouden, maar belangrijker nog, wat je ermee moet doen. Zoekmachinemarketing omvat SEO en SEA, beide maatregelen spelen een belangrijke rol in zoekmachinemarketing als het gaat om het bevorderen van het succes van je eigen website. Om het profiel van een site te verbeteren, het verkeer te verhogen en meer verkoop te genereren, vertrouwen websitebeheerders op deze strategieën als onderdeel van hun specifieke online marketingmix. Hoe kan je deze online marketingstrategieën op je bedrijf toepassen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over SEA en SEO.

Word gevonden met SEO   

Om online op te vallen en klanten zover te krijgen dat ze bij je bedrijf kopen, is SEO crucialer dan ooit. Dit is te wijten aan het feit dat zoekopdrachten op het internet de populairste manier zijn geworden voor klanten om lokale bedrijven te vinden. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimisation. Het is de praktijk van het optimaliseren van een website zodanig dat zoekmachines zoals Google er de voorkeur aan geven deze in de organische resultaten op de resultatenpagina van de zoekmachine te plaatsen, boven andere websites over hetzelfde/gelijkaardig onderwerp.

Bovenaan in de zoekmachineresultaten staan is van cruciaal belang omdat mensen vaak via een zoekmachine op zoek gaan naar producten en diensten. Met online vindbaarheid zal je aanzienlijk meer succes hebben dan je concurrenten om gevonden te worden. Wil je de SEO vindbaarheid van je website verbeteren? Om je vindbaarheid online te versterken moet je beginnen met een effectieve SEO-campagne. De rangschikking wordt bepaald door ingewikkelde algoritmen, en er zijn SEO-tactieken die je kan gebruiken om de plaats van je website te verbeteren.

Verbeter je SEA       

De wereld van SEA (Search engine advertising) zit vol mogelijkheden. Betaalde zoekopdrachten, ook bekend als pay-per-click, leiden snel verkeer naar je website op basis van gespecificeerde trefwoorden en zinnen, evenals andere targetingfactoren zoals regio of apparaat type. Bovendien kan je door het koppelen van betaalde zoekcampagnes aan je huidige Google Analytics-account bijhouden hoe de campagneprestaties zich verhouden tot de ROI (Return on investment). Je SEA verbeteren is daarom van cruciaal belang.

Hoe verbeter je SEA? Er zijn een paar uitvoerbare ideeën voor het optimaliseren en verbeteren van je SEA. Een van de belangrijkste aspecten van een betaalde search campagne is het bieden op trefwoorden. Je moet niet alleen bieden op zoekwoorden die gerelateerd zijn aan je campagne thema, de informatie op je landingspagina en je advertentietekst maar je moet ook onderzoeken waar consumenten naar zoeken. Daarnaast, zal het personen die klikken op je advertentie leiden naar pagina’s die hetzelfde onderwerp als de zoekwoorden bevatten. Dit zal je Quality Score verbeteren.

Wat kan online marketing voor jou betekenen?                        

Het beheren van een bedrijf is vergelijkbaar met het lopen van een marathon in die zin dat je uithoudingsvermogen moet hebben en ervoor moet zorgen dat je altijd een stap verder gaat. Als gevolg daarvan, is het kiezen van de juiste online marketing de beste zet die je ooit maakt voor je bedrijf. Marketingtechnieken en -strategieën waarbij het internet wordt gebruikt om potentiële klanten te bereiken, worden online marketing genoemd. Het is een verzameling van strategieën en technologieën die door marketingprofessionals worden gebruikt om via het internet reclame te maken voor goederen en diensten. De mogelijkheid om het effect van een bepaald kanaal te beoordelen, evenals de manier waarop bezoekers die via meerdere kanalen een website of landingspagina ervaren, is een fundamenteel voordeel van het gebruik van online kanalen voor de marketing van een bedrijf of product. Je kan online een veel groter aantal potentiële klanten lokaliseren dan je ooit lokaal zal kunnen aantrekken. Je kan een wereldwijd publiek bereiken met digitale marketingtactieken die kosteneffectief, schaalbaar en kwantificeerbaar zijn.

Een online marketing bureau kan een waardevolle partner voor je bedrijf zijn, hoewel je je misschien niet ten volle realiseert wat ze allemaal voor je kunnen doen. Een online marketingbureau brengt ervaren marketeers in om al je online marketingbehoeften vanuit één locatie te beheren, zodat je al je inspanningen kan richten op de exploitatie en ontwikkeling van je bedrijf. Dat is slechts één stimulans om met een digitaal marketingbureau te werken. Kom meer te weten over wat wij voor je kunnen betekenen door nu vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Begin vandaag

Neem contact met ons op en ontvang een gratis en eerlijk advies.